Yhteistyö välittäjän kanssa alkaa usein ilmaisella hinta-arviolla

Yhteistyö kiinteistönvälittäjän kanssa alkaa yleensä ilmaisella hinta-arviolla, jossa välittäjä tekee ehdotuksen asuntosi myyntihinnasta. Asunnon arvoon vaikuttavat sijainnin lisäksi muun muassa asunnon ja taloyhtiön kunto, asunnon pohjaratkaisu ja yleinen markkinatilanne.

Ilmaisen hinta-arvion tilaaminen on hyvä tilaisuus tutustua välittäjään ja testata yhteisen sävelen löytymistä. (Arvion tilaaminen ei velvoita mihinkään ja siten arvioita voi hyvin pyytää useammaltakin välittäjältä.)

Myyntihinta kerralla kohdalleen

Myynnin kannalta on olennaista, että myyntihinta asetetaan alusta saakka oikein. Osa välittäjistä arvioi hintoja tarkoituksella yläkanttiin saadakseen toimeksiantoja itselleen. Vaikka ylirealistinen myyntihinta voi kuulostaa houkuttelevalta, on siitä vain haittaa myynnille. Ylihintainen kohde ei houkuttele ostajia, jolloin myyntiaika pitenee ja hinta joudutaan arvioimaan uudelleen. Lopputulos on päinvastainen halutusta.

Välittäjän työkaluna asunnon arvon arvioinnissa toimi yksityiskohtainen hintaseurantapalvelu, joka kertoo, paljonko saman kokoisista ja -kaltaisista asunnoista on lähialueella maksettu. Etenkin kerrostaloissa vertailukohteita löytyy usein jopa samasta taloyhtiöstä.

Pyydä ilmainen asuntoarvio tästä