Mikä on tarjouskauppa?

Tarjouskauppa, eli tässä asunnon hinta määräytyy kysynnän mukaan. Kauppa on kaikille osapuolille avointa. Ostajana sinun ei tarvitse pidätellä henkeäsi ja miettiä, tekikö joku toinen asunnosta juuri suuremman tarjouksen, sillä kaikki tarjoukset ovat julkisesti kaikkien nähtävillä.

Myyjän kannalta suurin hyöty on, että lähtöhinta ja julkiset tarjoukset luovat tavallista enemmän kiinnostusta kohteen ympärille. Tarjouskaupan kautta asuntojen myyntihinta lyhenee usein merkittävästi perinteiseen kauppatapaan verrattuna.

Näin tarjouskauppa toimii

Tarjouskaupasta ilmoitetaan asunnon myynti-ilmoituksessa, joka samalla kertoo asunnon lähtöhinnan. Tämän jälkeen ostajat voivat tehdä tarjouksia hintaa korottamalla. Tarjoukset esitetään myyjälle tämän välittäjän kautta, joka toimii yhdyshenkilönä osapuolten välillä.

Kun tarjousta korotetaan, kaikki tarjouksia tehneet tai kohteen myyntiä seuraavat ostajat saavat asiasta ilmoituksen sähköpostitse. Asunnon myyjä voi hyväksyä haluamansa tarjouksen kun se on ollut voimassa vähintään 44 tuntia. Myyjällä ei ole velvollisuutta hyväksyä korkeinta esitettyä tarjousta.

Mikäli haluat kuulla lisää RE/MAX Tarjouskaupan mahdollisuuksista, jätä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen.